Saturday 5 May 2007

Coolio!!!

Δώδεκα σύγχρονοι Έλληνες ζωγράφοι στην γκαλερί Belgravia του Λονδίνου

Eurokinissi
Έργο του Παύλου Σάμιου που θα παρουσιαστεί στο Λονδίνο
Λονδίνο

Δώδεκα καταξιωμένοι σύγχρονοι ζωγράφοι μεταφέρουν την ελληνική ζωγραφική στην καρδιά του Λονδίνου, στην γκαλερί Belgravia, 45 Albemarle Street, της περιοχής του Mayfair, από τις 10 ως τις 31 Μαΐου.

Στην έκθεση, η οποία αποτελεί σημαντικό εικαστικό γεγονός, συμμετέχουν καταξιωμένοι Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι από τη δεκαετία του '80 έχουν κάνει σαφές με το έργο τους το προσωπικό τους ύφος. Με αυτή την προσπάθεια συμβάλλουν στο άνοιγμα των οριζόντων της ελληνικής τέχνης στο εξωτερικό και στην καθιέρωσή της σε μια μεγαλούπολη της τέχνης.

Οι ζωγράφοι που εκθέτουν τα έργα τους στην Belgravia είναι οι Δάφνη Αγγελίδου, Χρύσα Βεργή, Αλέξης Βαρούκας, Εριέττα Βορδώνη, Κωστής Γεωργίου, Γιώργος Γκολφίνος, Στέφανος Δασκαλάκης, Μανώλης Ζαχαριουδάκης, Ειρήνη Ηλιοπούλου, Παύλος Σάμιος, Μαρία Φιλοπούλου, Μανώλης Χάρος. Περίπου η ίδια ομάδα, ενισχυμένη ακόμα περισσότερο αυτή τη φορά με νέες συμμετοχές, είχε παρουσιάσει δουλειά της το 2004 στη Φλόριντα και το 2006 στη Νέα Υόρκη κάτω από το χαρακτηριστικό τίλο «Reflections I & II».

Η γκαλερί Belgravia παρουσίασε πρόσφατα παρόμοια έκθεση της σύγχρονης ρωσικής τέχνης με μεγάλη επιτυχία. Πέρα από ατομικές και ομαδικές εκθέσεις η γκαλερί Belgravia παρουσιάζει αποκλειστικά τα έργα του Μαντέλα και του πρίγκιπα Καρόλου, τα έσοδα από τις εκθέσεις των οποίων διατίθενται για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Διαθέτει σημαντικά χαρακτικά και άλλα έργα διάσημων μοντέρνων ζωγράφων, όπως Πικάσο, Μπρακ, Ματίς, Ουόρχολ κ.ά.

Εμπνευστής και επιμελητής της ομαδικής αυτής έκθεσης στο Λονδίνο είναι ο συλλέκτης Γιώργος Σταθόπουλος, που οργάνωσε την πολύ πετυχημένη έκθεση τον Απρίλιο του 2006 στη Νέα Υόρκη στο εικαστικό κέντρο The National Arts Club, καθώς και τη σημαντική ομαδική έκθεση της Φλόριντα το 2004.

Η ομαδική έκθεση στο Λονδίνο είναι η πρώτη της ομάδας στην Ευρώπη.

Στα εγκαίνια, στις 10 Μαΐου, αναμένεται να παρευρεθούν σημαντικοί φιλότεχνοι τόσο από το αγγλικό όσο και από το ελληνικό κοινό του Λονδίνου, καθώς και θαυμαστές της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από χώρες όπως ΗΠΑ, Βέλγιο, Ολλανδία και Ιταλία. Ειδικότερα, η έκθεση στοχεύει στην προσέλκυση των Ευρωπαίων φιλότεχνων, οι οποίοι τιμούν την ελληνική τέχνη και την στηρίζουν όταν εκείνη ανοίγει τα φτερά της στο εξωτερικό. Αναμένεται ότι και η έκθεση στο Λονδίνο θα προσφέρει σημαντική προβολή της ελληνικής ζωγραφικής.

http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=799661&lngDtrID=253

1 comment:

Antoine said...

Επιτέλους έρχεται η καταξίωση...
Επισκεφτείτε το blog μας και στηρίξτε το! Αφιερώματα σε τρεις Έλληνες ζωγράφους και θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι...